м. Львів, вул. Зелена, 251
Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 9:00 до 18:00
СБ: з 9:00 до 14:00
Каталог товарів
5
Категорії

Лічильники електроенергії використовують для обліку споживаної електричної енергії. Виділяють кілька видів лічильників. Їх поділяють на однофазні та трифазні. Для обліку електроенергії споживачів з однофазним струмом (побутові мережі 220 В) використовуються однофазні лічильники. Споживачі, які використовують трифазний струм (виробництво), застосовують трифазні лічильники 380 В.

         

Також лічильники електроенергії поділяють на одно- і багато-тарифні. На відміну від звичайного (однотарифного) лічильника багатотарифний прилад можна запрограмувати у декількох режимах роботи. Режими залежать від часу доби, коли споживач більше або менше використовує електроенергію. Доцільність придбання багатотарифної моделі (2 і більше) грунтується на використанні електрики у нічний час. Якщо Ви не плануєте включати електроприлади вночі (пральна машинка, тепла підлога, котел і т.д.), то встановлювати двохтарифний електричний лічильник немає сенсу. Справа у тому, що у разі багатотарифної системи обліку електроенергії, є два режими:

  • Двозонний (нічний, денний 7:00 до 23:00). Днем коефіцієнт 1, а вночі 0,5 (тобто у два рази дешевше);
  • Трьохзонний (піковий, напівпіковий і знижений).

Яка різниця між двотарифними і іншими многотаріфніми лічильниками електроенергії?

Під час таких обліків відбувається нерівномірне навантаження на лічильники, тому виготовлені спеціальні багатотарифні моделі. Усі прилади обліку дозволяють заощадити електроенергію за рахунок того, що є можливість відслідковувати її використання. Електролічильники мають певні відмінності між собою. Перш за все це зовнішній вигляд.

Переваги двохтарифного лічильника.

Двохтарифні мають дисплей, за допомогою якого можливе відстеження витрат електроенергії. Використання таких лічильників дозволить істотно заощадити електроенергію, а значить, і Ваші кошти. Двохтарифні лічильники дозволяють оплачувати електроенергію за нічним і денним тарифами. Це суттєва економія, адже тарифи у нічний час вдвічі менше. Використання таких електролічильників буде вигідно людям, які ведуть нічний спосіб життя.

Двозонний облік

Зона

Час доби

 Коефіцієнт тарифа

День

7.00 до 23.00

1

Ніч

23.00 до 7.00

0,5

Переваги багатотарифного лічильника енергії, у разі трьохзонного обліку:

Лічильники мають дещо іншу специфіку розрахунку споживаної електроенергії. Наприклад, трифазна модель NIK 2303 ARP3T.1000.M.11, до 4 тарифів і 12 часових зон, з автоматичним переходом на зимовий і літній час. Під час використання трьох зонної системи оплати, вартість спожитої енергії буде змінюватися чотири рази на добу. У нічний час її вартість становитиме близько 40%, від основної вартості, вранці і ввечері - приблизно 140%, а вдень - 97%. Тобто у разі використання багато тарифних лічильників за основу береться добовий період, протягом якого люди споживають різну кількість електроенергії.

Трьохзонний облік

Часові зони:

Січень, лютий, листопад, грудень;
Березень, квітень, вересень, жовтень;
Травень, червень, липень, серпень.

Зона

Время суток

Коэффициент тарифа

Пік

8.00 до 11.00

 20.00 до 22.00

1,5

Полупік

7.00 до 8.00

11.00 до 20.00

22.00 до 23.00

1

Ніч

23.00 до 7.00

0,4

NIK 2303 ARP3T.1000.M.11

Який лічильник вибрати для будинку?

Для того, щоб вибрати найбільш підходящий електролічильник, варто підрахувати поточні Ваші витрати, залежно від часу доби, і вибрати необхідний тариф лічильника. Для того, щоб визначити, який лічильник використовується зараз, варто подивитися на табло старого апарату обліку енергії. Відмітка 220 означає, що це однофазний лічильник. Якщо написано 220/380 - означає, що використовується трифазний лічильник.

Однією з важливих характеристик, на яку варто звернути увагу, обираючи лічильник, це клас точності. Раніше похибка могла бути 2,5%, але з випуском сучасних приладів вона змінилася до 0,5 - 1%.

Також, на що варто звернути увагу, це спосіб кріплення. Він може встановлюватися за допомогою гвинтів або на Дін-рейку. Гвинти застосовуються зі стандартними електрощитами, а дін рейка для кріплення електронних приладів.

Ще одним показником стане використовувана сила струму. У сучасних приладів вона розрахована на струми 50-60А.

Купити лічильники електроенергії можна в інтернет-магазині Електровоз. Весь товар перевіряється на відсутність дефектів. Ви можете замовити електролічильники як оптом, так і в роздріб. Працівники магазину організовують швидку відправку Вашого замовлення по усій Україні.

5
Коментарі (0)
Залиште відгук або питання по товару. Представник бренду або магазину обов'язково надасть відповідь на нього.
Написати коментар
Прізвище Ім'я По Батькові*
Email
Введіть коментар*